Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

10 januari 2020

PRESSVISNING: Jag kom ensam – Judiska flyktingbarn i Sverige

Tid: 21 januari kl. 11.00
Plats: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10-12, Stockholm.
En utställlning om de 500 judiska flyktingbarn som räddades från Nazityskland till Sverige genom en internationell räddningsinsats i slutet av 1930-talet. Genom unika brev och fotografier som aldrig tidigare visats får vi följa barnen från tillvaron före kriget, under flykten och livet efteråt.

Läs hela pressmeddelandet

2 december 2019

Konferens om arbete mot rasism

​Hur ser arbetet med att förebygga och motverka rasism ut inom offentlig sektor? Vilka erfarenheter kan dras av arbetet inom ramen för den nationella planen mot rasism och hatbrott och vad är regeringens ambitioner på området? Det är frågor som står i fokus på den konferens som Forum för levande historia arrangerar i Stockholm den 5 december.

Läs hela pressmeddelandet

27 november 2019

Nyutgivna noveller om Förintelsen till skolor

Nu börjar Forum för levande historia sprida fyra noveller om Förintelsen från förlaget Novellix till skolor. Novellerna gavs ut den 1 september, på 80-årsdagen av andra världskrigets utbrott, i samarbete med författaren och journalisten Anders Rydell.

Läs hela pressmeddelandet

7 november 2019

Ny antologi om kommunismens fall 1989

Inför 30-årsminnet av murens fall släpper Forum för levande historia i dag en antologi om de kommunistiska regimernas fall i Centraleuropa, med fokus på Tyskland, Polen och Ungern.

Läs hela pressmeddelandet