Press/Media

Forum för levande historias presskontakt nås på telefon +46(0)8 723 87 66 alternativt +46(0)70 259 38 19
Eller via e-post: press@levandehistoria.se

I pressrummet kan du ladda ner pressbilder och del av pressmeddelanden.

Pressbilder kan laddas ned och användas kostnadsfritt via länk här bredvid och i vårt externa pressrum på MyNewsdesk. Där går det också bra att ta del av äldre pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

7 november 2019

Ny antologi om kommunismens fall 1989

Inför 30-årsminnet av murens fall släpper Forum för levande historia i dag en antologi om de kommunistiska regimernas fall i Centraleuropa, med fokus på Tyskland, Polen och Ungern.

Läs hela pressmeddelandet

10 oktober 2019

Afghansk journalist prisas i Stockholm: intervjutider kvar

Torsdagen den 17 oktober tar Najwa Alimi emot Per Anger-priset vid en ceremoni på Göta Lejon i Stockholm. Hon får priset för sin kamp för yttrandefrihet och kvinnors rättigheter i Afghanistan. Pristagaren är tillgänglig för intervjuer dagarna före prisceremonin.

Läs hela pressmeddelandet

25 september 2019

Öppnar i dag: Barns blick på Förintelsen

I dag öppnar utställningen Barns blick på Förintelsen. Här får vi följa Dina och Jovan Rajs historia genom hundratals teckningar och texter av barn och ungdomar som fått lyssna till deras livsberättelser. Dina och Jovan Rajs överlevde Förintelsen och har sedan 2001 besökt skolor runt om i Sverige och berättat om sina upplevelser. Barns blick på Förintelsen visas 25 september till 18 januari 2020.

Läs hela pressmeddelandet

23 september 2019

Samtalsserie om demokrati och yttrandefrihet

Forum för levande historia fortsätter att utforska demokratins tillstånd. Med start 2 oktober riktar vi under fyra öppna samtalskvällar i höst ljuset mot yttrandefrihetens gränser. Vi lever i en tid när många röster vill höras. Var går gränsen för yttrandefriheten? När kolliderar den med andra friheter?

Läs hela pressmeddelandet