Biblioteket

Välkommen in till vårt referensbibliotek! Här kan du bläddra i böcker och tidningar, läsa eller studera. Tyvärr kan du däremot inte låna hem böckerna.

 

Biblioteket är ett av landets specialbibliotek med fokus på Förintelsen och folkmord. Utöver dessa två kärnområden täcker bibliotekets samling litteratur kring demokrati, kommunistiska regimers brott, mänskliga rättigheter, hbtq, tolerans och utbildning.

Sök i bibliotekets databas

Hela samlingen är sökbar i bibliotekets databas.

Litteratur före 1950 finns i ett magasin och är vid sökningen benämnda med [MAG]. De går att beställa fram genom att i förväg mejla eller ringa till biblioteket.

Tidskrifter

Till biblioteket hör ett trettiotal tidskrifter som är sökbara i bibliotekets katalog.

Fråga bibliotekarien!

Bibliotekarien på Forum för levande historias referensbibliotek kan hjälpa dig att hitta böcker och andra medier som du söker efter och är relaterad till myndighetens verksamhet. Vill du komma in och samtala för att få tips på litteratur och andra medier kring de ämnena som vi jobbar med kan du mejla till biblioteket@levandehistoria.se eller ringa 08-7238761 och boka tid. Är du elev och behöver uppsatsstöd kan du hitta mer information här

Plats och öppettider

Biblioteket ligger i våra lokaler på Stora Nygatan i Stockholm, i anslutning till utställningslokalen där vi har workshoppar för skolklasser.

Här hittar du bibliotekets öppettider.