Nätverksträff: Vilka är demokratins idéer och hur ska staten upprätthålla dem?
Inom staten ska vi verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden, men vilka idéer är det egentligen vi talar om? Välkommen till en digital nätverksträff för Statens demokratinätverk. Träffen är öppen för alla som jobbar inom staten.
Datum:
onsdag 13 november -onsdag 13 november
Tid:
09:00 - 12:00
Plats:
Digitalt via Zoom
Kategorier:
Anders Burman, professor i idéhistoria, berättar om demokratiska tanke-strömningar i historien, men också om motviljan som funnits mot demokratin. MUCF talar om hur de säkerställer att statliga organisationsbidrag enbart går till demokratiska verksamheter och Statskontoret klarlägger hur vi omsätter demokrati-principen i den statliga värdegrunden i praktik.
Staffan I Lindberg, professor i statsvetenskap och föreståndare vid forskningsinstitutet V-dem, berättar om hur svensk demokrati står sig i en internationell jämförelse och vi pratar med SKR om vilka trender de ser inom demokratiområdet. Du får också höra Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, berätta om vad svenska folket tycker om demokratin.
Träffen hålls inom ramen för Statens demokratinätverk, ett nätverk för statliga myndigheter som samordnas av Forum för levande historia. Träffen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. Se program nedan.
För vem?
Du kan anmäla dig om du jobbar på en statlig myndighet.
Frågor
Har du några frågor om träffen kontakta demokrati@levandehistoria.se.
Anmälan
Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 8 november.
Nätverksträffen är kostnadsfri och hålls digitalt via Zoom. Länk till Zoom skickas ut när det närmar sig till de som är anmälda.
Vid frågor, vänligen mejla till demokrati@levandehistoria.se